“Jacobi Forms, Finite Quadratic Modules and Weil Representations over Number Fields” adlı kitabı Springer Yayınevi tarafından Lecture Notes in Mathematics Serisi’ nde yayınlanmıştır.

İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi, Matematik  Bölümü, Cebir ve Sayılar Teorisi Anabilim Dalı’ndan öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Hatice Boylan’ın  “Jacobi Forms, Finite Quadratic Modules and Weil Representations over Number Fields” adlı kitabı, Hatice Boylan’ın sayılar teorisinin otomorfik form alanının önemli konularından olan sayı cisimleri üzerinde tanımlı Jacobi formları konusunda kendi araştırmalarında elde ettiği önemli buluş ve gelişmeleri içermekte olup, bunların ileride matematiğin L-fonksiyonlarından cebirsel varyetelerin moduli uzaylarına kadar değişen alanlarında ve hatta sonsuz boyutlu Lie cebirleri teorisinde, Quantum alan teorisi ve teorik fizikte pek çok uygulaması olması beklenmektedir.

Fen Fakültesi Dekanlığı olarak Yrd. Doç. Dr. Hatice Boylan’ı tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.

20 Nisan 2015