İÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sehban Kartal En Başarılı Bilim Adamları Listesinde

Webometrics, Türkiye’nin de aralarında olduğu farklı ülkelerin en başarılı bilim insanları sıralamasını yaptı. Yayınlanan listede İÜ Fen Fakültesi Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sehban Kartal, h40 değeri ile 32. sırada yer aldı.

Avrupa birliği 7. Çerçeve programı kapsamında “Project Acumen” adıyla desteklenen bir projede yapılan araştırmada Türkiye ve Avrupa’da bilim insanlarının başarı sıralaması çıkartıldı. Daha önce üniversitelerin sıralamasını yaparak adını duyurmuş olan Webometrics, h indeksi ve atıf sayılarını göz önünde bulundurarak Türkiye’de en başarılı ilk 2000 bilim insanının listesini Webometrics web sitesinden yayınlandı.

Webometrics tarafından yapılan sıralamada İÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sehban Kartal h40 değeri ile 32. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti. Prof. Dr. Kartal daha önce de çeşitli kurumlar tarafından yapılan başarılı bilim insanları sıralamalarında yer almıştı.

webometrics.info nun yayınlamış olduğu “Ranking of scientists in Turkish Institutions according to their Google Scholar Citations public profiles” listesini görmek için tıklayınız.

08 Mayıs 2015
2027 defa okundu