FAKÜLTEMİZDE ONARIMI BİTEN VE AÇILIŞA HAZIR OLAN BİRİMLER 6: “FİZİK BÖLÜMÜ NANO ve OPTOELEKTRONİK ARAŞTIRMA LABORATUVARI”

1933 yılında Üniversite Reformu (Dar-ül Fünun Reformu) ile kurulan  ve ilerleyen yıllarda dünyaca ünlü pek çok Türk ve yabancı bilim insanını bünyesinde barındıran, ülkemizin en eski fen fakültesi olan “İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi” bünyesinde eğitim veren Fizik  Bölümü bugüne kadar pek çok üniversitenin Fizik bölümlerinin kurulmasında temel oluşturmuş ve oluşturmaya devam etmektedir.

Ülkemizin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak değişen ve gelişen dünyada ayakta durabilmek, teknolojiye uyum sağlayabilmek için tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.  Bu bağlamda Fakültemiz Fizik Bölümü Binaları Rektörlüğümüz Genel Sekreterlik, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı olmak üzere Rektörlüğümüzün tüm birimlerinin özverili katkılarıyla onarılmıştır.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümüne bağlı olarak eğitim –öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren Katıhal Fiziği Anabilim Dalı bünyesinde Fen Fakültesi Fizik Bölümü orta binasında yer alan NANO ve OPTOELEKTRONİK ARAŞTIRMA LABORATUVARI’nın restorasyon ve güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi faaliyete geçtiği süreden bu güne sınırlı onarımlarla hizmete devam etmiştir. “Türkiye’nin en iyi Fen Fakültesi olma hedefi” ile çıktığımız yolda sağlam adımlarla ilerleyerek yapılan yenilenme çalışmalarıyla büyük bir ivme kazanan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi son yıllarda yepyeni bir görünüme kavuşmuş, Vezneciler semtinin parlayan bir simgesi haline gelmiştir.

Temel bilimin, toplumların gelişiminde oynadığı büyük rolü özümsemiş bir yönetim anlayışıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Yöneticilerimize ve Fakültemiz Binalarının yenileme çalışmalarında emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ederiz.

NANO ve OPTOELEKTRONİK ARAŞTIRMA LABORATUVARI

Fizik Bölümü Orta Bina’nın zemin ve bodrum katlarında yer alan Nano ve Optoelektronik Araştırma Laboratuarı mekanında Restorasyon ve Güçlendirme çalışmaları kapsamında yapılanlar şunlardır

1. Binanın güçlendirilme çalışmaları kapsamında çelik profiller döşenmiştir
  2. Elektrik tesisatı yenilenmiştir
  3. Binanın elektrik santralı yenilenmiştir
  4. Laboratuvarın zemin döşemeleri yenilenmiştir
  5. Asma tavan yapılmıştır
  6. Laboratuvar mekanları pozitif basınca ve temiz hava girişine sahip olacak şekilde havalandırma sistemiyle donatılmıştır
  7. Laboratuvar dışı ortamlar klimalandırılmıştır
  8. Koridorlara çini kaplanmıştır
  9. Bütün kapı ve pencere ahşap doğramaları yenilenmiştir
  10. Boya-badana yapılmıştır
  11. Bütün laboartuvar mekanının aydınlanması yenilenmiştir.
  12. Kurangilezler yenilenmiştir.
  13. Demir giriş kapıları onarılmış ve boyanmıştır
  14. Laboratuvarlara tezgah ve dolap yapılmıştır
  15. Mutfak ve tuvalet yenilenmiştir
  16. Laboratuvara merkezi su, basınçlı hava ve egsoz hattı döşenmiştir.

Ayrıca Dekanlığımız tarafından aşağıdaki destekler verilmiştir:

1. Laboratuvar pencerelerine stor yapılmıştır
  2. Ofis ve laboratuvar mobilyaları (dolap, masa, sehpa, koltuk vb.) temin edilmiştir.
  3. Laboratuvar giriş tabelası yaptırılmıştır.

13 Mayıs 2015