FAKÜLTEMİZDE GÜNEŞ AĞACI PROJESİ

Fakültemiz Eko-Tekno Yaşam Kulübü tarafından gerçekleştirilen “Güneş Ağacı Projesi” Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Baki Akkuş, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yeşim Öktem ve Doç. Dr. Tuba Günel’in de katılımları ile açılışı yapıldı. Hem “Güneş Ağacı” hem de Güneş Ağacı açılışında fakültemiz orkestrasının yaptığı müzik dinletisi öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından büyük ilgi gördü.

Fakültemiz Eko-Tekno Yaşam Kulübü tarafından üniversitemizde yapılan anketler sonucunda öğrencilerin büyük bir bölümünün kullandıkları elektronik cihazlarda şarj problemi yaşadıkları görüldü. Bu probleme çözüm üretmek amacı ile yapılan araştırmalar sonucunda çevreye duyarlı ve enerji tasarrufu sağlayacak, ayrıca öğrencilerin bu problemini yüksek ölçüde giderebilecek bir proje tasarlandı.

Bu proje güneş enerjisi yardımı ile elektronik cihazların şarj ihtiyacının kolayca karşılanmasını sağlayan “Güneş Ağacı Projesi”dir.

Güneş Ağaçları elektrik üretmenin yanı sıra belirli düzeyde de karbondioksit emisyonu yaparak canlılığa katkı sağlıyor. Adının güneş ağacı olmasının sebebi, şeklinin ağaca benzemesi ve dallarında güneş pilleri bulundurmasıdır. Güneş ağacı, dallarındaki güneş pilleri yardımı ile güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde edebileceğimiz bir panel sistemidir.

13 Mayıs 2015