Akreditasyon

Akreditasyon : Yükseköğretim Programlarında yürütülen eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerin, bağımsız ve yetkin kuruluşlar tarafından, kalite ve evrensel ölçütler doğrultusunda onaylanması ve belli aralıklarla tekrar değerlendirilmesi işlemidir.

Akreditasyonun Faydaları:

• Akademik faaliyetlerde kalite güvencesinin belgelenmesi,
  • Eğitim-öğretim programlarının uluslararası normlara göre planlanması,
  • Akademisyen ve idari çalışanların kurumlarıyla gurur duymalarının sağlanması,
  • Öğrencilerde aidiyet duygusunun yükselmesi,
  • Programları sürekli gözetleyen bir üçüncü gözün ortaya çıkması,
  • Akademik ve idari personelde bir otokontrol mekanizmasının yaratılmasıdır.

Akreditasyon Süreci:

Bölümlerimizin eğitim-öğretim bakımından akredite edilmeleri için başlanan çalışmalara özdeğerlendirme raporlarının hazırlıklarıyla devam edilmektedir.
Özdeğerlendirme raporlarımız FEDEK ölçütlerine göre Fakülte Akreditasyon Komisyonu tarafından hazırlanmaktadır. 2009 yılında kurulan FEDEK, ülkemizde temel bilimler alanında öğretim programlarını değerlendiren ve YÖK tarafından resmen kabul edilen yegane ulusal kuruluştur.

FEDEK Değerlendirme Ölçütleri için tıklayınız

FEDEK tarafından akredite edilmiş programlar için tıklayınız

2017 yılı Akreditasyon Hedefimiz:

timeline_fedek2017

23 Ocak 2017