İ.Ü. FEN FAKÜLTESİ YENİLENEN PROF. DR. NAZIM TERZİOĞLU BİNASI HİZMETE AÇILDI

Başta YÖK Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET, Rektör Yardımıcıları Prof. Dr. Zeynep Çiğdem KAYACAN, Prof. Dr. Nurkan YAĞIZ, Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR, ev sahibi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki AKKUŞ, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgün ENVER, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal TEKARSLAN, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ÖZKAN, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin ARSLAN, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezihe KIZILKAYA BEJİ, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir OKAY, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ARAMAN, Siyasal Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah CENGİZ, HAYEF Dekanı Prof. Dr. Selahattin DİLİDÜZGÜN, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa TEMEL, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet YEŞİL, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil GÜNEŞ ve İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat MURAT, İÜ Sosyal Tesislerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Arif YAVUZ, İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Rıza GÜVEN, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan SUVER, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Zeynep Sevim KIZILTAN, İÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Zeynep GÖKÇEN, Yapı İşleri ve Teknik Vekil Daire Başkanı Dr. Cemil AKÇAY ve çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla 7 Şubat 2012 tarihinde açılış töreni gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Binası açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sırasıyla, bina kantini, Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre Dershanesi, Prof. Dr. Şevket Erk Dershanesi ve son olarak Prof. Dr. Feza Gürsey Dershanesi hizmete açıldı.

Prof. Dr. Feza Gürsey Dershanesi’nde açılışa dair bir program düzenlendi. Bu programda yapılan açılış konuşması sonrasında temel bilimlerin önemini, İÜ Fen Fakültesi’nin TÜRKİYE’NİN EN İYİ FEN FAKÜLTESİ OLMA HEDEFİNİ ve bunun için yapılan onarım-restorasyon çalışmalarını anlatan bir video gösterimi yapıldı.

Video gösteriminin ardından sırasıyla Prof. Dr. Nazım Terzioğlu’nun oğlu Prof. Dr. Tosun TERZİOĞLU, Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre’nin kızı Rabia ÖZEMRE ve son olarak Prof. Dr. Şevket Erk’in eşi Prof. Dr. Müzeyyen ERK duygularını paylaşmak üzere kürsüye davet edildi.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Zeynep GÖKÇEN ve İstanbul Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Vekil Daire Başkanı Dr. Cemil AKÇAY birer konuşma yaptılar.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki AKKUŞ İÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Zeynep GÖKÇEN, Yapı İşleri ve Teknik Vekil Daire Başkanı Dr. Cemil AKÇAY, Fatih Belediye Başkanı Mustafa DEMİR ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduktan sonra bir sunum gerçekleştirdi.

Fen Fakültesi geçmişini ve kendi dönemlerinde imza attıkları başarıları anlatan Prof. Dr. Baki AKKUŞ, sunumunda Türkiye’nin ilk Fen Fakültesi olduklarını ve TÜRKİYE’NİN EN İYİ FEN FAKÜLTESİ OLMA HEDEFLERİNİ vurguladı. Bu hedef için yapacakları projeleri anlatan Prof. Dr. Baki AKKUŞ, bu hedefte vermiş olduğu sonsuz destekten dolayı İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET’e en içten teşekkürlerini sundu.

Son olarak YÖK Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET yaptığı konuşmada çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek, hak eden insanlara, vefanın bu şekilde gösterilmesinin huzur verici olduğunu dile getirdi. Binanın açılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ve minnetlerini sunan Prof. Dr. Yunus SÖYLET bunun bir takım oyunu olduğunu ve bu oyunun sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Sırasıyla İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Zeynep Sevim KIZILTAN, İÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Zeynep GÖKÇEN, Yapı İşleri ve Teknik Vekil Daire Başkanı Dr. Cemil AKÇAY, İÜ Sosyal Tesislerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Arif YAVUZ, İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Oğuz Çetinkale adına Dr. Cemil AKÇAY’a ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir adına Yardımcısı Hasan SUVER’e plaketlerin takdim edilmesinin arından İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET’e Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki AKKUŞ tarafından bir hatıra tabağı hediye edildi.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Müzik Kulübü, Fen Fakültesi Orkestrası tarafından yapılan konserden sonra düzenlenen kokteyl ile açılış töreni sonlandı.

Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Binası yenilenme çalışmaları İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET’in büyük desteği ile İÜ Fen Fakültesi Dekanlığı tarafından yaklaşık bir yıl süren titiz bir çalışmayla gerçekleştirilmiş oldu. Engelsiz bina özeliği taşıyan bina da giriş çıkışlar, dershaneler ve tuvaletler engelli öğrencilere yaşam alanı sağlarken bütün öğrenciler için, çağın gereklerine uygun modern bir görünüme ve teknolojik özelliklere sahip dershaneler, keyifli zaman geçirebilecekleri son derece gösterişli bir kantin yapılmış oldu.

Mevcut Yönetim döneminde yapılan çalışmaları anlatan video için tıklayınız.

İsimleri Binaya, Amfiye, Dershanelere verilen rahmetli hocalarımızın özgeçmişleri için tıklayınız.

İÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Akkuş’un konuşma metnini okumak için tıklayınız.

08 Mart 2012