İÜ Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi 2014 Yaz Okulları Başladı.

Öğrencilere kış okulları, yaz okulları, workshopları ile eğitim vermekte olan İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi, 23 Haziran 2014 tarihinde başladı.

İstanbul Üniversitesi Genç Akademi kapsamında, Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde açılan “Atomun Merkezine Seyahat” isimli program da öğrencilerle buluştu. Üç haftalık program, Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Alev Er, Yrd. Doç. Dr. Feyza Güzelçimen, Doktora Öğrencisi Yeliz Gören tarafından verilmektedir. Dersler, laboratuvar ortamında birebir uygulamalı deney yapılarak ve bilgisayar destekli olarak işlenmektedir ve program 11 Temmuz tarihine kadar devam edecektir.

“Atomun Merkezine Seyahat” programına yurdumuzun farklı illerinden katılan öğrenciler, sayın Dekanımız Prof. Dr. Baki Akkuş’la tanışma fırsatı buldular ve güncel fizik gelişmeleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

Programın içeriğini ve programla ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

www.iuyazokulu.com

08 Temmuz 2014