İÜ FEN FAKÜLTESİ DEKANINDAN YENİ KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZE: “TÜRKİYE’NİN EN İYİ, EN GÜZEL, EN GÜLERYÜZLÜ FEN FAKÜLTESİ’NE HOŞGELDİNİZ!”

Sevgili öğrencilerimiz,

Hayatınızda çok değerli olan “üniversite yıllarınız” başlıyor. Sizleri, kazandığınız başarı ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi gibi bir fakültede eğitim görme ayrıcalığını kazandığınız için kutluyorum.

Yeni başlangıçlar, yeni heyecanlar, yeni arkadaşlıklar ile başlayacaksınız üniversiteye. Bugün başladığınız üniversiteden birer bilim insanı olarak ayrılacaksınız. Ülkemizin en iyi akademisyenleri tarafından eğitim alacak, bilimin önüne açılan tüm olanaklarımızı kullanabileceksiniz. Bu yıllar yoğun derslerle ve sınavlarla geçecek lakin mantıklı, tutarlı, özgün bir birey olma yolundaki yolculuğunuz fakültemizde anlam bulacak.

Tarihi ve kültürel bir merkezde bulunan fakültemiz, ulaşımının kolay olmasının yanı sıra öğrenci kulübü faaliyetleri, spor olanakları, çok sayıda seminer, konferans ve birçok sanatsal etkinlikle gelişebileceğiniz bir Fen Fakültesi. Misyonumuz analiz ve sentez yeteneğiyle donanmış, mesleki yetkinliklere sahip bireyler yetiştirmektir. Atatürk’ ünde dediği gibi: “Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz.” Evet sizler, bu yolda fakültemizin yetişen gururları olacaksınız.

Büyük bir heyecanla başladığınız bu yolda temennimiz daima yükselmeniz ve aynı heyecanla mezun olup meslek hayatınızda başarılı olmanızdır. Yeni öğrencilerimiz sizlerle daha da büyüyecek olan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi için mutluluk duyuyoruz.

Son beş yılda; Öğrenci Laboratuvarlarının alt yapılarını ve deney setlerini yeniledik, yeni Araştırma Laboratuvarları açtık, eski Araştırma Laboratuvarlarını yeniledik, eğitim ve öğretim alanlarını teknoloji destekli olarak çağdaş ve modern hale getirdik.

Son dönemde İngilizce hazırlık uygulamasını ve %30 İngilizce ders eğitimi uygulamasını getirdik, konusunda uzman yabancı öğretim üyelerini transfer ettik. Sizler ve gelecek nesiller için “Türkiye’nin En İyi Fen Fakültesi” olma yolunda atacağımız adımlarda sizlerle ilerleyeceğiz.

Şahsım, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yunus Söylet ve Dekanlığımız adına; hayatınızın bu çok değerli döneminde hepinize başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Baki Akkuş

“İÜ Fen Fakültesi Tanıtım Kitabı”nı indirmek için lütfen tıklayınız.

Yazılı ve Görsel Medyada Fen Fakültesi’ni görmek için tıklayınız.

“İÜ Fen Fakültesi TRT Haber’e konu oldu” görmek için tıklayınız.

03 Eylül 2014
1929 defa okundu