FAKÜLTEMİZDE ONARIMI BİTEN VE AÇILIŞA HAZIR OLAN BİRİMLER 1: “FAKÜLTE GENEL KURUL SALONU”

Fakülte Genel Kurul Salonumuz onarılarak ve en son teknoloji ile donatılarak hem fakültemiz ve hem de üniversitemizin hizmetine hazır hale getirildi.

1933 yılında Üniversite Reformu (Dar-ül Fünun Reformu) ile kurulan ve ilerleyen yıllarda dünyaca ünlü pek çok Türk ve yabancı bilim insanını bünyesinde barındıran, ülkemizin en eski fen fakültesi olan “İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi faaliyete geçtiği süreden bu güne sınırlı onarımlarla hizmete devam etmiştir. “Türkiye’nin en iyi Fen Fakültesi olma hedefi” ile çıktığımız yolda sağlam adımlarla ilerleyerek yapılan yenilenme çalışmalarıyla büyük bir ivme kazanan İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi son yıllarda yepyeni bir görünüme kavuşmuş, Vezneciler semtinin parlayan bir simgesi haline gelmiştir.

Fakültemizin bugünkü çağdaş düzeyine ulaşmasında başta Rektörlüğümüz Genel Sekreterlik, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı olmak üzere Rektörlüğümüzün tüm birimlerinin özverili katkılarıyla çağdaş bir “Fakülte Genel Kurul Salonu”na kavuştuk.

Salonumuz VIP Toplantı Salonu konseptinde, çağımıza ve geleceğimize uygun standartlarda donanım ve yazılım ve teknolojilerle donatılmıştır. Salonumuz otomasyon sistemi ile kurulmuş olup aydınlatma, görüntü ve ses konusunda çok daha hızlı kaliteli bir toplantı konforu sağlamaktadır.

Salon kapasitesi 1 başkan ve 40 katılımcı sabit düzenle kurulmuş olup, mikrofon ve internete bağlı tablet bilgisayarlar mevcut. Ayrıca masa çevresine salonda bulunan şık ve rahat sandalyelerden eklenerek dinleyici kapasitesi artırılabilmektedir.

9 adet 47” led ekrandan oluşan DigiWall ile yüksek çözünürlüklü görüntülerin salonun her yerinden rahatça görülmesi sağlanmıştır. Ayrıca bu görüntüler yüksek ışık seviyeli ortamda da görüntü kaybı olmadan izleyicilere aktarılabilmektedir.

Başkanı bilgisayarı, kullanıcılara sunulmuş tablet bilgisayarlar, kürsü bilgisayarı; wifi teknolojisi ve yazılım desteği ile bu cihazların görüntüleri DigiWall’a aktarılabilmektedir. Ayrıca katılımcılar sunum yapan kişiye (kürsü bilgisayarına) veya başkan bilgisayarına yazı yoluyla soru sorabilmekte ve yine yazı yoluyla cevap alabilmektedir.

10 parmak dokunmatik panele sahip kürsü bilgisayarı ile sunumlar yapılabilmekte ve kürsü önü monitörü ile etkinliğe ait seçilen bir görsel veya konuşmacı ismi verilebilmektedir.

Salon girişinde bulunan monitör ile salonda yapılacak etkinliğe ait görseller veya etkinlik programı hakkında bilgiler verilebilmektedir.

Temel bilimin, toplumların gelişiminde oynadığı büyük rolü özümsemiş bir yönetim anlayışıyla hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Yöneticilerimize ve Fakülte Genel Kurul Salonu yenileme çalışmalarında emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ederiz.

04 Mart 2015