BİR ÖĞRENCİMİZ LEAPS-2016 PROGRAMINA TAM BURSLA KATILIYOR

Öğrencilerimizin başarıları devam ediyor!

Bölümümüz yüksek lisans öğrencilerinden Ümit Kavak, Leiden Gözlemevi ve ESA (European Space Agency) tarafından bu yıl düzenlenen LEAPS-2016 (The Leiden/ESA Astrophysics Program for Summer Student – 2016) programına tam burslu olarak katılmak üzere seçilmiştir. Program önümüzdeki haziran, temmuz ve ağustos aylarında, Leiden Gözlemevi’nde gerçekleştirilecektir.

Bir çok farklı alanda çalışmaların yapılacağı programda öğrencimiz, Prof. Dr. Catherine Walsh ve Dr. Vianney Taquet ile ‘Understanding the chemical complexity in protostellar outflows’ başlıklı projede çalışacaktır.

Çalışmanın sonunda, fışkırmalarla etkileşim sonucu yıldız oluşum bölgelerinde kimi zaman gözlenen ve uzayda yaşam araştırmalarının önemli araçlarından biri olan kompleks organik

moleküllerin (COM: Complex Organic Molecules), böyle bölgelerdeki oluşum koşulları model programlar ve gözlemler ile araştırılacaktır.

Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

LEAPS 2016: https://www.strw.leidenuniv.nl/summerstudents/#none

14/03/2016