Tolga Güver NICER görevinin bilim ekibine katıldı

nicer1

Fakültemiz Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga GÜVER NASA’nın 2017 yılı içerisinde Uluslararası Uzay İstasyonuna göndermeyi planladığı NICER (Neutron Star Interior and Compositon Explorer) görevinin bilim ekibine dahil edildi. Geçtiğimiz hafta Massachusetts Institute of Technology Kavli  Institute for Astrophysics and Space Research’de yapılan ekip toplantısına katılan Tolga GÜVER, göreve başladıktan sonra algılayıcının X-ışın bandında yapacağı gözlemlerin neler olacağına karar verme çalışmalarına katılmış oldu.

NICER halen aktif olan algılayıcılardan en az 3-4 kat daha verimli bir şekilde çalışarak nötron yıldızlarının merkezlerindeki aşırı yoğun maddenin doğasının anlaşılması çalışmalarına katkı verecek.

nicer2

Ayrıntılı bilgi için http://heasarc.gsfc.nasa.gov/docs/nicer/nicer_about.html adresi incelenebilir, ya da Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümündeki öğretim üyemiz ile temasa geçilebilir.

nasa

10/10/2016