Doktora öğrencimiz Olcay Plevne TÜBİTAK’tan doktora bursu kazandı.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Doktora öğrencimiz Olcay Plevne’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

TÜBİTAK-BİDEB Yurt İçi Lisansüstü burs programının amacı; Türkiye’de Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerde tezli yüksek lisans/lisans sonrası bütünleşik doktora/ tezli yüksek lisans sonrası doktora öğrenimi yapan başarılı öğrencileri destekleyerek;

Bilim insanlarının yetişmesine,

– Ülkemizin önceliklerine ve ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik insan kaynağı yetiştirilmesine,
– Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için tezli yüksek lisans/lisans sonrası bütünleşik doktora/ tezli yüksek lisans sonrası doktora yapılmasına,
– Öğrenimi sırasında yapılan tez çalışmalarının sanayiyle/sektörlerle etkileşim içerisinde yürütülmesine,
– Lisans eğitimini Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Tıbbi Bilimler ile Tarımsal Bilimlerde yapan başarılı öğrencilerin sosyal ve beşeri bilimler alanında tezli yüksek lisans/lisans sonrası bütünleşik doktora/tezli yüksek lisans sonrası doktora öğrenimi yapmalarını teşvik etmek yoluyla nitelikli kişilerin sosyal ve beşeri bilimler alanına geçişine, katkı sağlamaktır.

Bu amaçla; Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarından birinde tezli yüksek lisans/lisans sonrası bütünleşik doktora/tezli yüksek lisans sonrası doktora öğrenimi görmekte olan T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi öğrencilere 2211-Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı’nın Yürütme Kural ve İlkeleri çerçevesinde burs/teşvik bursu/ek destek verilir.

Bu burslar Astronomi, Astrofizik ve Kozmoloji’nin içinde bulunduğu Uzay Bilimleri alanında öncelikli olarak verilmektedir.

13/04/2017

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü