Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nün 2. Mezunlar Günü Etkinliği Gerçekleşti

image00001

Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nün 2016 yılında başlattığı “Mezunlar Günü” buluşmasının ikincisi 14 Mayıs 2017 Pazar günü gerçekleşti. Saat 11:00 ile 21:00 arasında gerçekleşen Mezunlar Günü’nde Bölümle ilgili son gelişmeler aktarıldı. Tarihi kubbede Güneş gözlemi yapıldı ve İST40 teleskobu ziyaret edildi. Çocuklar için çeşitli atölyeler gerçekleşti. Mezunlar Günü buluşmasında anneler de unutulmadı ve katılan annelerimiz için pasta kesildi.

Katılımcılar etkinlik boyunca gruplar halinde Beyazıt Yangın Kulesi’ne çıkabildiler. Bunun yanı sıra, tango gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleşti. Tamamı astronomlardan oluşan grup iki saat boyunca şarkılarla katılanlara keyifli vakit geçirtti.

Etkinlik boyunca, düzenleme ekibinin ve bazı mezunlarımızın destekleriyle sağlanan ikramlar ve çay-kahve servisi devam etti.

Mezunlarımızla kolay iletişim kurabilmek için iu_astro_mezun@googlegroups.com adlı bir e-posta listesi oluşturduk. Listeye katılmak için başvuru yapabilir veya Araş. Gör. Dr. Özgecan Önal Taş’a (ozgecan.onal@istanbul.edu.tr) e-posta gönderebilirsiniz. Lütfen tanıdığınız mezunlarımızı bu listeye katılmaya teşvik ediniz.

Eğer isminiz http://astronomi.istanbul.edu.tr/avubmezun.php adresinde verdiğimiz mezunlarımız listesinde yer almıyorsa, Özgecan Önal Taş’a (ozgecan.onal@istanbul.edu.tr) iletebilirsiniz.

2018 Mezunlar Günü buluşmasına destek olmak isterseniz Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tansel AK ile tanselak@istanbul.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

17/05/2017

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü