Moleküler Radyobiyoloji ve Biyomoleküler Teknoloji Laboratuvarı

Moleküler Radyobiyoloji ve Biyomoleküler Teknoloji Laboratuvarı, Doku kültürü laboratuarı alanında Türkiye’de ilk olarak kurulan laboratuardır. Bu laboratuarda, preklinik kanser araştırmalarında kanserin kemoterapötik ajanlarla ve çeşitli ekstrelerle tedavi yöntemlerinin yanında, Y. Doç. Dr. Mehmet TOPÇUL ve çalışma grubu tarafından; hücresel yaşlanma, aromataz inhibitörleri, nanoteknolojik ilaçlar ve hipertermi ile kanser tedavilerinin düzenlenmesi konularında araştırmalar yapmaktadır. Laboratuvarımızda, hücre kinetiği parametrelerinden Labelling İndeks, Mitotik İndeks, Apoptotik İndeks ve Mitokondrial dehidrogenaz aktivitesi analizi ile tirozin kinaz aktivitesi analizi, hipertermi uygulamaları ve değerlendirilmesi konularında araştırmalar sürdürülmektedir.
Laboratuvarımız, İstanbul Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi ile ortak çalışmalar yürütmektedir.

İletişim: topcul@istanbul.edu.tr

25/03/2013