Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2014 yılı Ar-Ge destek programı

Doç. Dr. Aliye Aras Perk  ve Çalışma ekibi TAGEM-14/ARGE/37  Numaralı “Süperkritik CoEkstraksiyon Sistemi ile Yalancı İğde meyve ve tohum yağı eldesi  ve endüstriye yönelik üretim koşullarının optimizasyonu” isimli projesi 299.848,44 TL bütçeyle kabul edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2014 yılı Ar-Ge Projeleri kapsamında Tıbbi bitkilerimizden olan Yalancı İğde meyve ve tohumundan superkritik ekstraksiyon sistemi ile yağ eldesi gerçekleştirilerek içerik analizleri yapılacaktır. Proje Doç.Dr.Aliye Aras Perk önderliğinde, İstanbul Üniversitesi’nden Yusuf Can Gerçek, Onur Yanar, Mevzule Yazgan, Yiğit Sabri Ünlü ve  İTÜ Gıda Mühendisliği  bölümü’nden Doç.Dr. Esra Çapanoğlu, ile Fatma Duygu Ceylan araştırma ekibi tarafından yürütülecektir. Bu bağlamda proje, yeni araştırma alanları ile birlikte Yüksek Lisans ve Doktora tez çalışmalarına da kaynak oluşturacaktır.

“2014 Yılı Bakanlık Ar-Ge Destek Programı Kapsamında Desteklenecek Projeler” listesini görmek için lütfen tıklayınız.

21/10/2014

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü