Seminer : “Metal Stresindeki Bazı Tıbbi Bitkilerin Fitoremediasyon Potansiyelleri ve Biyokütle Kullanımları”

Konu : Metal Stresindeki Bazı Tıbbi Bitkilerin Fitoremediasyon Potansiyelleri ve Biyokütle Kullanımları

Konuşmacı : Tuğçe Ağba Sevencan

Tarih : 04.05.2017

Saat : 15.00

Yer : İÜ Fen Fakültesi Kurul Odası

Etkinlik Afişini görmek için lütfen tıklayınız.

ÖZET : Son yıllarda özellikle sağlık ve tedavi alanında önem kazanan tıbbi bitkiler farklı alanlarda da araştırma konusu haline gelmiştir. Özellikle küresel ısınma, nüfus artışı, sanayileşme gibi istenmeyen kirlenme faktörleri altında yetişen bu bitkiler kimi zaman olumsuz etkiler oluşturabilmektedir.

Fitoremediasyon (Ağır metal kirlenmelerinin bitkilerle temizlenmesi) alanında da birçok tıbbi bitki kullanılabilmekte ve canlılar için çok zararlı ağır metalleri bünyelerinde tutabilmektedirler. Bu çalışmalarda önemli olan bitkilerin tüketilen organlarında bu metallerin birikip birikmediğidir. Çalışmamızda seçilen türlere ağır metal stresi uygulanacak ve bununla ilgili morfolojik ve fizyolojik deneyler yürütülerek insan sağlığı için bir tehdit oluşturup oluşturmayacağı belirlenecektir.

melissa-sislioba melissa nigella

29/04/2017