İÜ Fizik Bölümü Seminer 05.12.2014

Konu : “YÜKSEK VERİMLİ YARIİLETKEN NANOTELLERİN X-IŞINIMI KULLANIMI İLE KARAKTERİZASYONU”

Konuşmacı : Dr. Özgül Kurtuluş Öztürk

Tarih : 05.12.2014 Cuma

Saat : 15:00  (14:45’te  çay servisi olacaktır.)

Yer : İÜ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü, Engin Arık Dershanesi

İÜ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü tarafından düzenlenen 2014-2015 öğretim yılı güz yarıyılı seminerlerinin üçüncüsü, Dr. Özgül Kurtuluş Öztürk’ün katılımı ile 05 Aralık 2014 Cuma günü saat 15:00′te Engin Arık Dershanesi’nde gerçekleşecektir.

“YÜKSEK VERİMLİ YARIİLETKEN NANOTELLERİN X-IŞINIMI KULLANIMI İLE KARAKTERİZASYONU” konulu seminerimize tüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz davetlidir.

Etkinlik afişini görmek için TIKLAYINIZ.

Dr. Özgül Kurtuluş Öztürk

1998 yılında, lisansını Boğaziçi Üniversitesi , Fizik Bölümü’nde bitirmiştir.

2001 yılında, yüksek lisansını “Transport Properties In Amorphous Chalcogenide Glasses” başlıklı tez ile Boğaziçi Üniversitesi , Fizik Bölümü’nde tamamlamıştır.

2006 yılında, doktorasını “Effects of Humidity and Various Gases on the Electrical Conductivity of Polyethylene Glycol” başlıklı tez ile Boğaziçi Üniversitesi , Fizik Bölümü’nde tamamlamıştır.

Dr. Özgül Kurtuluş Öztürk, 2008-2014 yılları arasında Doğuş Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

Mayıs 2007- Ağustos 2008 tarihleri arasında Siegen Üniversitesi, Fizik Bölümü’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.

Ağustos 2006-Mayıs 2007 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi, Fizik Bölümü, Katı Hal Fiziği Grubunda doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.

Dr. Özgül Kurtuluş Öztürk’ün araştırma alanı deneysel katı hal fiziği olup, bilimsel çalışmaları şu şekilde sıralanabilir;

• Termoelektrik  nanotellerin yapısal ve elektriksel karakterizasyonu,
  • Yarı iletken nanomalzemelerin yapısal analizleri (X-ray powder diffraction, Micro-focus X-ray diffraction,  Transmission Electron Microscopy, High Resolution Transmission Electron Microscopy),
  • Yarıiletken nanomalzemenlerin katkılanma yöntemi ile magnetik özelliklerinin geliştirilmesi, kristal yapılarının incelenmesi,
  • Nanoyapıların kristal yapılarının simülasyonu,
  • Yarıiletken ince filmlerin ve nanomalzemelerin elektriksel ve optik karakterizasyonu,
  • Termal buharlaştırma ile ince film üretimi.

Siegen Üniversitesi’nden Prof. Ullrich Pietsch ve Avusturya, University of Wollongong’dan Dr. Zhen Li ile nanoteller üzerine araştırma projeleri sürdürmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi, Katı Hal Fiziği Grubu ile ortak çalışmalara devam etmektedir.

Dr. Özgül Kurtuluş Öztürk, 2011 yılından beri Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi, Sinkrotron Işınımı Deney İstasyonları Koordinatörü olarak görev almaktadır.

Türkiye Işınım Kaynakları Kullanıcı Grubu (TÜRKAY) kurulumunda aktif olarak çalışmış  ve 2011 yılından beri başkanı olarak görev almaktadır.

2012 yılından beri Interim Users’ Executive Committee of SESAME başkanı olarak görev almaktadır.

2013 yılından beri European Synchrotron Users’ Organization (ESUO) Türkiye delegesi vekili olarak görev almaktadır.

03/12/2014

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü