İÜ FİZİK BÖLÜMÜ SEMİNERİ 25.03.2015

Konu: “YÜKSEK HASSASİYETLİ RADYASYON DEDEKTÖR SİSTEM TASARIMI VE ÜRETİMİ”

Konuşmacı : Doç. Dr. A. Birkan Selçuk

Tarih : 25.03.2015  Çarşamba

Saat : 15:00  (14:45’te çay ve ikram servisimiz olacaktır.)

Yer : İÜ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü, Fikret Kortel Seminer Salonu

İÜ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü tarafından düzenlenen 2014-2015 öğretim yılı, bahar yarıyılı seminerlerinin dördüncüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan Doç.Dr. A. Birkan Selçuk’un katılımı ile 25 Mart 2015 Çarşamba günü saat 15:00′da Fikret Kortel Seminer Salonu’nda gerçekleşecektir.

“Yüksek Hassasiyetli Radyasyon Dedektör Sistem Tasarımı ve Üretimi” konulu seminerimize tüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz davetlidir.

Etkinlik afişini görmek için TIKLAYINIZ.

Doç. Dr. A. Birkan Selçuk Hakkında

Lisans eğitimini 1994 yılında, Gaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümünde tamamladı.

Yüksek lisans eğitimini 1996 yılında ve doktora eğitimini de 2002 yılında Fırat Üniversitesi Fizik Bölümünde tamamladı.

1994-1998 yılları arasında Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümünde kısmı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı.

1998-2000 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun Meslek Yüksek Okulunda Bilgisayar Programcılığı Bölümünde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak, Fizik ve Bilgisayar Programcılığı eğitimleri verdi.

2000 yılından günümüze kadar, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) bünyesinde Ankara Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi (ANAEM) ve Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde (SANAEM) görev yapmaktadır.

TAEK bünyesinde çeşitli projelerde koordinatör, yürütücü ve araştırıcı olarak cihaz tasarım ve üretimlerinde çalışmıştır. Yaptığı projelerden yurtiçi ve yurtdışı ödülleri bulunmaktadır.

TAEK’te, Malzeme Araştırma Bölümü (ANAEM), Ölçme ve Enstrümantasyon Bölümü, Ar-Ge Bölümü, Radyasyon Algılama Sistemleri Birimi, Teknoloji Bölümü, Malzeme ve Dedektör Teknolojileri Birimi, Radyasyon Algılama Sistemleri Laboratuvarında çalışmıştır.

Doç. Dr. A. Birkan Selçuk’un Araştırma ve Çalışma Konuları:

Sağlık Fiziği,

Cam-seramik yapılar,

Faz dönüşümleri,

Termal Analiz Sistemleri,

MOS, MIS ve Shottky tipi yarıiletken yapılar,

Radyasyon madde etkileşmeleri

Gazlı, sintilatörlü ve yarıiletken tabanlı dedektör sistemleri,

Bilgisayar ve mikroişlemci yazılımları.

23/03/2015

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü