Export date: Wed Sep 20 3:41:19 2017 / +0000 GMT

İleri Fizik Uygulamaları Dersi II. Poster Şenliği

Fizik Bölümü Örgün ve İkinci Öğretim 4. Sınıf öğrencilerinin ilgi alanlarını ve gelecekteki yollarını netleştirdikleri bir ders olan “İleri Fizik Uygulamaları” dersine ait poster sunumları, Cemil Bilsel Konferans Salonu fuayesinde, Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Baki Akkuş, Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Yeşim Öktem, Doç.Dr. Tuba Günel, Fizik Bölümü öğretim elemanları, öğrencileri ve misafirlerinin yoğun katılımıyla, büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte öğrencilerin titiz ve özverili çalışmalarının ürünü olan poster sunumları arasında Atom ve Molekül Fiziği, Genel Fizik, Katıhal Fiziği, Matematiksel Fizik, Nükleer Fizik ve Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği'nin güncel araştırma konularındaki çalışmalar yer aldı.

En iyi poster çalışmalarının seçildiği etkinlikte, Fizik bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr.Gürkan Çelebi, Prof. Dr. Ayşe Erol ve Prof. Dr. Elif Akalın komisyon üyesi olarak görev aldı ve birinci olacak çalışmayı belirlemekte oldukça zorlandı.

Fizik Bölümü Örgün öğretim poster çalışmalarında Prof. Dr. Sehban Kartal, Doç .Dr. Göksel D. Esmer ve  Yrd.Doç.Dr. Çağlar Doğan'ın danışmanlığını yaptığı sırasıyla “Kozmik Işınlar ve Müon Dedeksiyonu”, “Reissnerr-Nordstrom Karadeliklerinin Fiziksel Etkileri: Quasi Periodic Salınımlar” ve “Nötrino Kütlesi: Tahterevalli Mekanizması” başlıklı posterler birinciliği paylaştı. Fizik Bölümü İkinci öğretim poster çalışmalarında ise Prof. Dr. Deniz Değer Ulutaş, Yrd.Doç.Dr. Çiğdem Yalçın ve  Yrd.Doç.Dr. Feyza Güzelçimen'in danışmanlığını yaptığı sırasıyla “TlSe Bilesiginin Dielektrik Ozellikleri”, “PMMA Polimerinde T=40C için q-Gausssian Analizi” ve “Ho Elementinin 3900-4100 Å Aralığında Yüksek Çözünürlüklü Fourier Transform Spektroskopisi” başlıklı posterler birinciliği paylaştı.

Birinci seçilen poster çalışmasını yapan öğrencilere ödül olarak kitap hediye edildi.

Etkinliğe destek veren tüm öğretim elemanlarına ve bu süreçte büyük bir heyecanla çalışan sevgili öğrencilerimize teşekkür eder, öğrencilerimizin bilime olan ilgilerinin artarak devamını dileriz.

Not: Etkinlikle ilgili istenildiği taktirde diğer fotoğraflar için Fizik bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Alev ER'e ulaşabilirsiniz.

Post date: 2015-06-04 16:23:11
Post date GMT: 2015-06-04 13:23:11

Post modified date: 2015-06-04 16:23:40
Post modified date GMT: 2015-06-04 13:23:40